miercuri, 25 aprilie 2012

...in Maroc daca vrei sa inchiriezi un apartament pentru o perioada mai lunga(sa zicem un an) ai doua variante: 1. mergi la agentie, la dai la baieti o cotiritza (cos de paie) de bani, 5-600 de euro si ei iti arata niste apartamente in principiu urate , cu ferestre care dau spre curtea interioara a blocului si care sunt pline de igrasie si miros de mucegai.
                2. mergi la o terasa, comanzi ceva de mancare (a se evita mancarea cu specific marocan- din cauza condimentelor folosite, mancarea miroase ca firobusul 17 intr-o zi de vara  cind e plin de persoane imbracate in camasi de poliester) si cand vine ospatarul cu animalul decedat pe farfurie, il intrebi de un apartament. In principiu toti au un telefon in buzunar asa ca nu dureaza decat un minut pana cand cineva se va infatisa in chip de samsar . Nu-ti pierde cumpatul, termina de mancat, bea si niste apa si urmeaza-l pe individ intr-un tur al orasului. E posibil ca in timp ce-ti arata niste apartamente sa te mai intrebe una-alta, ce preferinte ai d.p.d.v al substantelor chimice (eu le-asi spune dealeri, ei se cred alchimisti). Plata pentru un "google" de-asta care cauta apartamente, este pretinsa in momentul in care te-ai saturat de umblat, ai obosit si ai pune capul jos si pe o banca in parc asa ca te multumesti si cu acest ultim apartament ,in consecinta ii dai cautatorului cam 150 de euro si te pui pe facut actele cu proprietarul. Eu aici am ajuns deocamdata dar va tin la curent cu noutatile.

marți, 24 aprilie 2012

...asta i-am trimis lui Cabral... Cimpeanu Catalin Gabriel salut Cabral, am nevoie (stiu ca deschizi ochii mari cand vezi cuvantul "nevoie") de o parere. am un blog http://usadelafrigider.blogspot.com/ . daca ai timp arunca un ochi critic si spune-mi daca uzez tastatura degeaba . Astept o palma dupa ceafa si un sfat daca se poate (nu da cu dreapta) April 16Cabral Salut. Am citit. Mi-a placut, chiar mult. Imi ceri un sfat... o sa-ti spun pe scurt, alegi ce ti se pare constructiv: - nu mai amesteca posturile de text cu video si foto. 3 e deja prea mult... - cand pui foto ori o pui mare cat latimea coloanei de articol, ori o pui mica si lasi textul cum trebuie. Sa pui poza maricica si sa lasi in dreapta doar o fasie stinghera de text e aiurea. Deci, ca si concluzie... de scris cred ca este evident ca scrii foarte misto, mai ai de prins treburile de optimizare si uzabilitate. Toate bune, C. ...asa ca ma sucesc. o sa postez ceva mai multa vrajeala si ceva mai putin video (muzica mai pun din cand in cand pentru a mai masca lipsa de inspiratie )iar poze...tre' sa pun pentru ca am sechele din copilarie-daca nu sunt si poze in carte nu pot sa citesc. deci de data viitoare intr-o noua prezentare (partea cu "optimizarea si uzabilitatea"...voi fi varza in continuare)

sâmbătă, 14 aprilie 2012



...sunt, dupa cum se stie, in Tanger-Maroc. am observat de cand sunt aici ca nu prea exista nici o diferenta intre cei care bat cruci in tramvai atunci cand trec pe langa o biserica si cei care tin neaparat sa se inchine spre Mecca atunci cind vine vremea (n-am aflat cit de des pretinde Alah sa I ne inchinam). ca sa ma fac inteles...nu fac nici o deosebire intre religii, cred ca toate sunt la fel de bune, doar oamenii care o practica sau o propovaduiesc, schilodesc niste invataturi absolut respectabile.
ma uit la televizor cateva ore pe zi la posturile de stiri in limba engleza (la araba mai am ceva probleme) prima observatie ?...o plictiseala de neimaginat, aceleasi stiri repetate in bucla, cu aceleasi imagini, parca aceeasi reporteri si la fel de neinteresante la toate televiziunile ( BBC, CNN, Aljazeera, RT...toate) mai mai ca mi-e dor de balacareala si balcanismul de pe la noi (de Catalin Radu Tanase inca nu mi s-a facut dor dar am streangul pregatit in caz ca mi se va intampla)
ca sa leg cele doua subiecte...vad imagini din Siria in care partile combatante arunca bombe si gloante unele in altele dupa care striga "Alah akbar" in dorinta de a fi ajutati de catre Alah sa-si distruga inamicii. poate sunt eu nebun( si nu vreau sa comit vreo blasfemie) dar si Alah a carui singura treaba in univers, se pare, este sa orienteze corect gloantele,cred ca are o mare dilema, "eu acum pe cine ajut ? masor decibelii celor aflati in comflict si-l ajut pe cel care striga mai tare ?"

sâmbătă, 7 aprilie 2012


...fereastra spre cer

duminică, 1 aprilie 2012




...in Casablanca, desi e un oras cu o populatie de peste 5 000 000 de locuitori, nu am vazut nici un semafor pentru pietoni, pentru masini exista dar soferii s-au obisnuit sa le ignore asa ca in urma ciocnirilor dintre masini si pietoni, castig de cauza deocamdata au masinile. Nu stiu scorul exact dar mie mi s-a recomandat sa trec prin mijlocul sensurilor giratorii pentru ca acolo masinile trebuie sa incetineasca asa ca posibilele si probabilele pagube suferite de mine vor fi considerabil mai mici. Oricum cea mai uzitata piesa a masinilor din Casablanca mi s-a parut a fi claxonul.