miercuri, 19 decembrie 2012

...vad o mare preocupare pentru "mancatul sanatos", in sensul ca ni se recomanda sa mancam vegetarian ca si cand n-am fi omnivori. Am vazut chiar si un documentar in care un nene spunea ca de fapt in epoca de piatra, oamenii erau mai mult vanat decat vanatori si ca picturile gasite in pesteri care aveau ca subiect momente din timpul vanatului, erau doar niste desene naive fara legatura cu realitatea. I-mi si imaginez discutia  dintre "pictori"...
"-ce mai pictam manca-ti-asi?"
"-hai ca m-am gandit la o poanta tare: ne punem noi sa ne pictam ca si cand am vana animale,  lasam sa ne creasca si caninii (sanchi ca si cand am fi fost carnivori) si ii lasam pe prostii care vor venii  peste cateva mii de ani, sa manance carne, si cand colo noi suntem vegetarieni comvinsi."
    Vaca poate fi vegetariana datorita stomacului ei (format din patru camere) care are un volum de vreo doua sute de litri, asa ca si daca buruienile pe care le mananca ea, au un continut scazut de proteine sau grasimi, pentru ca ea "baga" mult in stomac, pana la urma se satura (mai are si niste bacterii care descompun celuloza,  bacterii pe care animalele omnivore nu prea la au)
   Ca tot veni vorba... ce s-or fi distrat maiasii atunci cand au facut calendarul, stiind ca in 2012 multi cretini creduli vor fi speriati de sfarsitul lumii...ca doar scrie in calendarul maias.

vineri, 14 decembrie 2012

...ma gandesc oare cati oameni ar mai fi pe pamant daca eu asi avea drept de viata si de moarte asupra lor?! poate ca e mai bine ca nu am asemenea puteri, azi sigur i-asi fi luat viata unuia si i-asi fi dat-o alteia.

marți, 11 decembrie 2012

...o discutie despre regi; regele, in acceptiunea generala, este trimisul lui Dumnezeu pe pamant asa ca tot ce spune si face el este fara greseala pentru ca el e doar o unealta a Domnului si pentru ca Dumnezeu e infailibil, asa e si slujitorul Sau direct. Asa e in monarhie, in catolicism Papa e de necontrazis iar noi il avem pe Inalt-prea-sfintia-sa Cumlochema.
    Atunci cand Isus a venit pe pamant, S-a prezentat ca fiind un rege si deci trimisul lui Dumnezeu pe pamant. Toate au fost minunate, S-a inconjurat de oameni multi, a facut "bai de multime", Si-a avut adepti, a insuflat bunatate pe oriunde mergea pana intr-o zi cand a spus: "...sa dam Cezarului ce-i al Cezarului si lui Dumnezeu ce-i a lui Dumnezeu" spunandu-le astfel oamenilor ca el nu e rege peste cele pamantesti ci el se preocupa de cele ceresti. Ei bine , atunci cand oamenii au inteles ca Isus nu-i va scapa de taxe si impozite si nici nu-l va trimite la cele vesnice pe cel car-i asuprea, ba mai mult ii indeamna pe oameni sa-si plateasca birurile in continuare...oamenii ce au facut? L-au rastignit!
    Eu zic sa fie atenti cei care promit ca ne scapa de cel care ne asupreste, dupa care se sucesc, pentru ca ei nu sunt nici pe departe isusi si nici noi nu mai avem rabdare sa aprofundam "intentiile lor bune". Cosbuc spunea: "Cand nu vom mai putea rabda/ Cand foamea ne va rascula/ Hristosi sa fiti/ Nu veti scapa nici in mormant!

vineri, 7 decembrie 2012

...deocamdata nu sunt in Romania asa ca nu pot merge la vot (am inteles ca pot merge sa votez in Rabat, cu conditia sa ma incurce cateva sute de euro necesare "pelerinajului" pana acolo). Am vazut indemnuri de a ma duce sa-l votez pe Dan Diaconescu sau pe te-miri-cine din "partidul poporului", eu nu sunt poporul si deci ala nu e partidul meu, dar nu pot sa nu-i apreciez pe cei care ma cheama la vot desi isi asuma riscul de a fi bataia de joc a tuturor. E mult mai simplu sa faci bataturi in palma de la manuit diverse lucruri decat sa faci bataturi in talpi, mergand la vot. In timpul Imperiului Roman, cel mai aspru condamnati erau "pasnicii" adica aceea care nu se"implicau" deoarece erau considerati inutili cetatii. Pot accepta ca nu esti deacord cu mine dar nu pot accepta ca n-ai nici o parere. Singurii care aveau obtiunea sa nu se implice in nici un fel in treburile Cetatii, erau cretinii ( debilii mintali) din pacate la noi de multe ori doar cretinii s-au implicat. In Grecia, votul este OBLIGATORIU, asadar nu doar un drept. Am spus Grecia pentru ca oricat ni s-ar parea noua America "leaganul democratiei", Grecia antica a inventat sistemul, iar culmea democratiei e in Elvetia, unde nu zboara nici pasarile fara o consultare prealabila a votantilor. Bineinteles ca nu sustin obligativitatea votului in Romania, pai ce bani ar mai face asistentele medicale cu motivari false sau ce metode ar gasi romanii de a "fenta" orice prevedere care i-ar putea obliga sa faca orice, dar parca nici cu vorba buna nu ne lasam comvinsi.