marți, 11 decembrie 2012

...o discutie despre regi; regele, in acceptiunea generala, este trimisul lui Dumnezeu pe pamant asa ca tot ce spune si face el este fara greseala pentru ca el e doar o unealta a Domnului si pentru ca Dumnezeu e infailibil, asa e si slujitorul Sau direct. Asa e in monarhie, in catolicism Papa e de necontrazis iar noi il avem pe Inalt-prea-sfintia-sa Cumlochema.
    Atunci cand Isus a venit pe pamant, S-a prezentat ca fiind un rege si deci trimisul lui Dumnezeu pe pamant. Toate au fost minunate, S-a inconjurat de oameni multi, a facut "bai de multime", Si-a avut adepti, a insuflat bunatate pe oriunde mergea pana intr-o zi cand a spus: "...sa dam Cezarului ce-i al Cezarului si lui Dumnezeu ce-i a lui Dumnezeu" spunandu-le astfel oamenilor ca el nu e rege peste cele pamantesti ci el se preocupa de cele ceresti. Ei bine , atunci cand oamenii au inteles ca Isus nu-i va scapa de taxe si impozite si nici nu-l va trimite la cele vesnice pe cel car-i asuprea, ba mai mult ii indeamna pe oameni sa-si plateasca birurile in continuare...oamenii ce au facut? L-au rastignit!
    Eu zic sa fie atenti cei care promit ca ne scapa de cel care ne asupreste, dupa care se sucesc, pentru ca ei nu sunt nici pe departe isusi si nici noi nu mai avem rabdare sa aprofundam "intentiile lor bune". Cosbuc spunea: "Cand nu vom mai putea rabda/ Cand foamea ne va rascula/ Hristosi sa fiti/ Nu veti scapa nici in mormant!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu